Запитання: Як я можу спастися?

Відповідь: Це просте, але глибоке запитання є найважливішим запитанням, яке лише можна задати. Воно стосується того, де ми проведемо вічність після завершення нашого життя у цьому світі. Немає нічого важливішого за нашу вічну долю. На щастя, Біблія надзвичайно чітко розкриває, як людина може спастися. Тюремний наглядач у Филипах запитав Павла і Силу: «Добродії, що потрібно мені робити, аби спастися?» (Дії 16:30). Вони відповіли: «Віруй у Господа Ісуса – і спасешся» (Дії 16:31).

Як я можу спастися? Чому я повинен спасатися?
Усі ми заражені гріхом (Римлянам 3:23). Ми народжуємося з гріхом (Псалом 50:7), і кожен із нас обрав гріх (Еклезіаст 7:20; 1 Івана 1:8). Гріх губить нас. Він відділяє нас від Бога. Він веде нас до вічної погибелі.

Як я можу спастися? Спастися від чого?
Через наш гріх усі ми заслуговуємо на смерть (Римлянам 6:23). Хоча фізичним наслідком гріха є фізична смерть, це не єдиний аспект, який є результатом гріха. Кожний гріх у кінцевому результаті звершується проти вічного й безкінечного Бога (Псалом 50:6). У зв’язку з цим справедливе покарання за наш гріх також має бути вічним і безкінечним. Ми потребуємо спасіння від вічної погибелі (Матвія 25:46; Об’явлення 20:15).

Як я можу спастися? Яким чином Бог забезпечив спасіння?
Оскільки справедливе покарання за гріх буде вічним та безкінечним, лише Бог може заплатити за нас, адже тільки Він є вічним і безкінечним. Але Бог за Своєю Божественною природою не може померти. Тому Він став людиною в особі Ісуса Христа. Бог прийняв на себе людське єство, жив серед нас і навчав нас. Коли люди відкинули Його вістку та захотіли Його вбити, Він добровільно пожертвував Собою заради нас, дозволивши їм розіп’яти Себе (Івана 10:15). Ісус Христос був людиною, тому Він зміг померти, а так як Він був і Богом, то Його смерть набула вічної й безкінечної ціни. Смерть Ісуса на хресті була бездоганною і повною платою за наш гріх (1 Івана 2:2). Він узяв на Себе покарання, призначене нам. Воскресіння ж із мертвих продемонструвало, що Його смерть насправді була достатньою жертвою за гріх.

Як я можу спастися? Що мені потрібно робити?
«Віруй у Господа Ісуса – і спасешся» (Дії 16:31). Бог уже все зробив за нас. Усе, вам залишається зробити, це з вірою прийняти спасіння, запропоноване Богом (Ефесянам 2:8–9). Повірте в Ісуса як у викупителя ваших гріхів. Повірте в Нього, і ви не загинете (Івана 3:16). Бог пропонує вам спасіння безоплатно. Вам лише потрібно прийняти його. Ісус є шляхом спасіння (Івана 14:6).

Ви прийняли Христа завдяки прочитаному тут? Якщо так, будь-ласка, натисніть на кнопку «Я прийняв(-ла) Ісуса сьогодні» нижче.