Як я можу отримати прощення від Бога?

Запитання: Як я можу отримати прощення від Бога?

Відповідь: У Дії 13:38 стверджується: «Тому хай буде відомо вам, мужі-брати, що через Нього (Ісуса) звіщається вам прощення гріхів…»

Що таке прощення і чому я потребую його?

Слово «прощати» означає витирати начисто, помилувати, анулювати борг. Коли ми ображаємо когось, то просимо їхнього пробачення для відновлення наших стосунків. Прощення не дається через те, що хтось заслуговує його. Ніхто не заслуговує прощення. Прощення – це акт любові, милості та благодаті. Прощення – це рішення не тримати зла на іншу особу, незважаючи на те, що вона зробила нам.

У Біблії написано, що ми всі потребуємо Божого прощення. Ми всі вчинили гріх. В книзі Еклезіаста 7:20 проголошується: «Немає людини праведної на землі, що робила б добро й не грішила». 1 Івана 1:8 говорить: «Коли скажемо, що не маємо гріха, то самих себе обманюємо, і немає в нас правди». По суті, будь-який гріх – це акт повстання проти Бога (Псалми 51:4). Унаслідок цього, ми відчайдушно потребуємо Божого прощення. Якщо наші гріхи не прощені, ми проведемо вічність, терплячи наслідки наших гріхів (Матвія 25:46; Івана 3:36).

Прощення – як мені отримати його?

На щастя, Бог – люблячий і милосердний – бажає пробачити всі наші гріхи! 2 Петра 3:9 повідомляє нам: «Господь… є довготерпеливий до нас, не бажаючи, аби хтось загинув, а щоб усі прийшли до каяття». Бог прагне пробачити нас, тому Він готовий до нашого прощення.

Єдиним справедливим покаранням за наші гріхи є смерть. У першій частині Римлян 6:23 написано: «Бо заплата за гріх – смерть…» Вічна смерть – це те, що ми заслуговуємо за наші гріхи. Але Бог за Своїм досконалим планом став людиною – Ісусом Христом (Івана 1:1,14). Ісус помер на хресті, понісши покарання, яке заслуговуємо ми, – смерть. 2 Коринтян 5:21 навчає: «Того, Хто не знав гріха, Він зробив за нас гріхом, щоб ми в ньому стали Божою праведністю». Ісус помер на хресті, заплативши за наш гріх! Смерть Ісуса як Бога забезпечила прощення гріхів усього світу. 1 Івана 2:2 проголошує: «Він – примирення за наші гріхи, і не тільки за наші, а й за гріхи всього світу». Ісус воскрес із мертвих, проголосивши Свою перемогу над гріхом і смертю (1 Коринтян 15:1-28). Слава Богу, що через смерть і воскресіння Ісуса Христа, текст Римлян 6:23 має продовження: «…а Божий дар благодаті – вічне життя в Христі Ісусі, Господі нашім».

Чи бажаєте ви, щоб ваші гріхи були прощені? Чи маєте ви відчуття вини, якого ніяк не можете позбутися? Прощення ваших гріхів можливе, якщо ви повірите в Ісуса Христа як свого Спасителя. В Ефесян 1:7 написано: «В Ньому ми маємо викуплення Його кров’ю, прощення переступів, згідно з багатством Його благодаті». Ісус заплатив наш борг за нас, щоб ми могли бути прощені. Все, що вам необхідно зробити, це попросити Бога пробачити вас через Ісуса, вірячи, що Ісус помер, щоб заплатити за ваше прощення, – і Він пробачить вас! Текст Івана 3:16-17 несе чудову вістку: «Бо так Бог полюбив світ, що дав Свого Єдинородного Сина, щоб кожний, хто вірить у Нього, не загинув, але мав життя вічне. Бо не послав Бог Свого Сина у світ, щоб судити світ, але щоб через Нього спасти світ».

Прощення – невже це так легко?

Так, це так легко! Ви не можете заробити в Бога прощення. Ви не можете заплатити за нього. Ви можете лише отримати його вірою, через благодать і милість Бога. Якщо ви хочете прийняти Ісуса Христа своїм Спасителем й отримати від Бога прощення, помоліться такою молитвою. Промовляння цієї молитви, або будь-якої іншої, не спасає вас. Лише віра в Ісуса Христа може забезпечити вам прощення гріхів. Ця молитва – просто спосіб висловити Богу вашу віру в Нього і подякувати Йому за готовність пробачити вас. «Боже, я знаю, що згрішив проти Тебе і заслуговую покарання. Але Ісус Христос поніс покарання, яке заслуговую я, щоб через віру в Нього я міг бути прощений. Я відвертаюся від мого гріха і вірю, що Ти – моє спасіння. Дякую за Твою чудову милість і прощення! Амінь!»

 

Ви прийняли Христа завдяки прочитаному тут? Якщо так, будь-ласка, натисніть на кнопку «Я прийняв(-ла) Ісуса сьогодні» нижче.