МОЛОДІЖНІ КЕРІВНИКИ ЗДОБУВАЛИ ПРАКТИЧНІ ЗНАННЯ

На базі Коростенського Біблійного Коледжу з 9-11 Травня, у м. Коростень проходила навчальна конференція для молодіжних лідерів, “НОВІ ГОРИЗОНТИ” , в якій прийняли участь Нестерчук Юра та Троцюк Вадім – лідера молоді ЦХВЄ м.Здолбунів

Ціллю проведення такої конференції, навчити і заохотити молодіжних керівників до практичної діяльності у молодіжному служінні!

Конференцію розпочав привітальним словом, М. Фасолько, академічний декан КБК.

Богдан Левицький, відповідальний за Відділ молодіжного служіння Союзу ХВЄ в Україні, привітав молодіжних лідерів. Пастор зазначив, що за віру потрібну платити високу ціну, але це не страшно, тому що Бог на нашій стороні! Богдан Петрович вболіває за молоде покоління, і закликав молодіжних керівників, щоб ті активно служили тим, хто потребує нашої підтримки – це наша молодь, яка сьогодні отримує серйозні виклики…

Камінський Микола Мартіянович — єпископ, привітав служителів і подякував Богу за те, що бачить нових людей, які з гідністю можуть понести те служіння, яке вони свого часу розпочали.

Словом та наукою служили нам такі спікери: Микола Савчук, пастор церкви у Київській обл; Ростислав Мурах, старший пресвітер Хмельницької обл; Олександр Савчук, молодіжний пастор у церкві Жива Надія, с. Оженин; Сергій Чорнописький, пастор церкви, м. Кам’янець-Подільський; Олександр Шевчик, пастор церкви, Запорізька область.

Молодіжні керівники мали нагоду послухати цікаві та практичні лекції-доповіді наших спікерів та проаналізувати стан молодіжного служіння у своїй церкві.

Микола Савчук, пастор церкви, на своїй лекції говорив на тему: Духовне батьківство. “Як добре мати батька, від якого можна повчитися, отримати мудру пораду та підтримку”, викладач зазначив три принципи для тих хто у позиції Тимофія: 1) Знайди когось, хто знає більше як ти. (Коли Бог піднімав Давида як царя, то піднімав його біля царя Саула); 2) Будь відкритий до змін; Не звертай увагу на негатив… Хто у позиці апостола Павла, три пораади: 1) Прікріпи когось до себе (візьми когось під опіку і зроби нового учня); 2) Показуй напрямок, але при цьому не роби все за нього; Не перерізай мотузку…

 

 

Ростислав Мурах викладав на протязі двох днів такі семінари: “Відновлений жертівник” “Важливий день СЬОГОДНІ” і на тему, Про що ти мрієш? Саме на цих семінарах, пастор Ростислав закликав молодіжних керівників до того, щоб кожен служитель проаналізував своє служіння і розставив правильні пріоритети відносно свого життя та служіння. Ми служимо наркоманам, обездоленим, алкоголікам, і це добре, але хочу вас запитати, а хто готовий послужити людям, у яких не будо такого гіркого минулого? Невже,матеріально достатні люди не потребують допомоги? Гроші, людська слава, авторитет не може заспокоїти спрагненої душі по Богу! Тому, ми молодіжні пастори, служителі повинні і на цю категорію людей звернути увагу і допомогти їм знайти справжній спокій у Господі, Ісусі Христі!

Олександр Савчук, молодіжний пастор вважає, що молодіжний керівник повинен: 1) Зрозуміти, хто ми в Ісусі Христі; 2) Прийняти відповідальність за час і вік; 3) Працювати заради спільної мети і проти спільного ворога. Також під-час конференції відбувся ток-шоу на тему: конфлікт поколінь! На запитання відповідали досвідченні служетелі, які розуміють проблему сьогодення.  Як один із учасників висловився: конфлікти були, є і будуть, але питанняв іншому, чи готові ми працювати над тим, щоби зрозуміти одне одного і допомагати тим, хто потребує допомоги.

Конференція підійшла до свого логічного завершення, Єпископ Житомирської області сказав слово наставлення до молодіжних лідерів і закликав у сіх до праці та ревного служіння.

Ми роз’їдемося по своїх домівках, церквах, і від нас залежить, що ми зробимо із тим, що Бог давав нам на навчальній конференції, застосуємо в практику поради старших служителів, чи проігноруємо і свого часу побачимо, як на наших очах пропадає ще одне молоде, та невинне покоління. Їм потрібна наша підтримка, підтримка старших, досвідчених і мудрих служителів.

На думку учасників та організаторів, конференція пройшла успішно.

Ми висловлюємо щиру подяку дирекції КБК, за ваш щирий і теплий прийом.

Валентин Опря