Зовнішннє служіння церкви.

 

 

6  жовтня 2013 року на молодіжному зібранні церкви ХВЄ м.Здолбунів була піднята така тема, як “зовнішннє служіння церкви”. Молодь співала, розповіда, свідчила та проповідувала про місію та працю церкви.

Молоддь церкви говорила про  такі істини:

– Ми – сіль землі. Мт.5:13. (Не треба звинувачувати м’ясо в тому, що воно не солоне, причина – сіль…)

– Сіль, як метафора, це місія проникнення і розчинення в усі сфери суспільства при цьому не втрачати своєї солоності. Саме метафора солі передає глибше і більш усвідомлено природу місії церкви.

– Церква покликана йти у світ очищаючи світ з себе. Церква повинна бути в світі і бути не від світу. («Не аскетична відстороненість від світу, а радикальний послух волі Божій в любові до світу повсякденності. Не втеча від світу а робота над світом ». Ганс Кюнг)

– Немає місії церкви поза суспільством.

– Церква, яка існує заради себе самої, не виправдовує свого існування.  Місія це не просто діяльність церкви, а сенс її існування.

– Коли ми служимо комусь, щось дивне отримуємо від Бога у своє серце, характер. (Свідчення табірників).

1385025_675246645819479_2100561044_n[1]

1208494_675247402486070_1349578764_n[1]

Варто знати:

1. У Біблії сіль використовувалася для:
– Ритуального використання при жертвоприношенні (Левит 2:13)
– Як приправа (звичайна) для їжі (Іов 6:6)
– Як зберігаючий засіб, або засіб очищення
Тобто, як додає смак їжі, а також зберігає їжу від розкладання або очищає їжу від непотрібних нечистот і запаху.

Як сіль проникає і розчиняється в продуктах , осілюючи їх і зберігаючи їх від неминучого розпаду , так послідовники Христа повинні своєю присутністю у світі розчинятися в світі не втрачаючи своєї солоності , бо тільки так ми зможемо зберегти мир від морального розпаду і дезінтеграції в хаос.
Церква , будучи сіллю в світі , повинна не бігти від світу , а бути присутнім у світі , у всіх сферах суспільства , представляючи альтернативу інакшості , розчиняючись для соління суспільства , а не ототожнення з суспільством.
Дуже легко розчинитися в суспільстві ототожнившись з ним , тоді ця місія стає можливою і звичайної. Проте церква покликана до місії нездійсненною , нездійсненним в сенсі , власними зусиллями , але з допомогою Божою .

2. Ви знаєте скільки потрібно людей в процентному співвідношенні для суттєвих перетворень у суспільстві? Всього лише від 2 до 3%! Але це меншість повинна відрізнятися твердістю волі і глибинної переконань!

а. Більшість – як зазвичай відрізняється ні волею, ні переконаннями , це доля меншини , але думками , симпатіями і антипатіями . Більшість завжди розмита.
б . Більшість за визначенням не розуміє труднощі , з якими стикається меншість. Тому , очікувати , що воно виступить на захист меншини те саме, що чекати нездійсненну мрію .
в . Більшість не володіє пророчою проникливістю і свідомістю .
г . Більшість не прагне діалогу і він ( діалог ) їм не потрібен. Їхня думка і так впливова і до неї , як їм здається , повинні всі прислухатися тому, що від цього багато залежить .