Служіння “перехід від дитинства в молодь”

 

У неділю,  на вечірньому зібранні церкви ХВЄ м.Здолбунів   відбулось особливе зібрання – перехід підлітків у молодіжне служіння.

Всі 12 підлітків, які відтепер учасники молодіжного руху, у дитинстві відвідували “Недільну школу”, підростали у підлітковій групі , а нині офіційно перейшли у молодіжне служіння “anotherpathway” .

За Божі благословіння в дитячому служінні, за радість дитинства, за особливі благословіння новому поколінню, подякував та звернув увагу диякон церкви Нестерчук Володимир.

Роздумуючи над благословінням Божим у нашому житті і особливо у житті групи підлітків, які переходять в молодь, закликав церкву подякувати Богу за дітей, за молодь, за церкву …

 

Всі ми хочемо стати дорослішими … навіть на пенсію хочемо скоріше … 

І головне щоб не прожити даремно життя – Ти присвяти всі роки Для Христа! Молодість, юність Для Бога віддай!!! 

Привівши ілюстрацію : “У явіть ситуацію – Літо. Надворі спека. Ви йдете до дому із роботи. Спрага мучить і збільшує втому від жаркого дня.

Вам до дому метрів 300, і ось тепер ви стоїш перед вибором: купити у магазині воду і  переплатити за це важко заробленими грошима, або ж продовжити терпіти і очікувати задоволення потреби, але вже за малий гріш, а можливо й безкоштовно.

Що буде ж цінніше в даній ситуації, туди й буде схилятись вибір.

І якщо вірішите – потерпіти, це буде жертовно і напевно мудро.

А тепер інша картина, якщо той, хто потребує напитися води – це не ви, а це ваша дружина/чоловік, чи дитина, чи ваш друг, який не має грошей.
Гіркий досвід повчає, що є велика різниця між тим, коли шкодуєш для себе і тим, коли відмовляєш іншому у його потребі.
Коли відмовляєш собі – це можна назвати жертвенність, а коли іншому, то напрошується слово «скупість».
Жертвенність на користь слабшого, більш потребуючого від тебе – це прояв безкорисливої любові. Скупість, яка би вона не була, це прояв нелюбові, це ознака зраненої душі, яка в минулому пережила нестачу любові, якій було відмовлено любов через шкодування грошей чи іншого матеріального блага. Тепер ця скупість стоїть на сторожі твоїх мізерних дібр, але це й сторож є водночас і ворогом для тебе, бо не хоче щоб ти наповнювався радістю і миттю щастя від очей твого ближнього.

Ось ти далі стоїш і роздумуєш біля цього залізного ящика, який влаштував тобі екзамен на людяність. Гроші лишись неторканими, спрага залишилась невтамованою, любов залишилась зраненою.

Минають роки, але не минають спогади про те, як матеріальне стало вище над людське, а ти став жертвою цього «потерпи, це марна трата грошей». Така дрібниця, а така велика душевна рана.”,

та розповівши про виклики сьогодення перед молодю керівник молоді Кибукевич Анатолій закликав церкву піддержати і молитись за молодь.

 

Зі словом наставлення  до молоді, в якому закликав нести відповідальність за своє християнське життя звернувася пастор церкви Кондратюк Василь.

Будьте  взірцем багатьма способами: своїми словами, своїм прикладом, способом свого життя.

 

 

В кінці була звершена молитва благословіння за  перехід підлітків у молодіжне служіння.

 

Молімось за служіння з дітьми, підлітками та молоддю у нашій церкві, оскільки саме вони разом з їхніми батьками виконують біблійне повеління з книги Притчі Соломона «Привчай юнака до дороги його, і він, як постаріється, не уступиться з неї».